The wiki has begun its opening! If you wish to participate, please message Alessa on OGF. Please note that not all requests will be approved immediately.
The old wiki has been archived here.

Forum:Standards and documentation/About/HR

From OpenGeofiction
Revision as of 21:00, 14 September 2021 by Ante44 (talk | contribs) (Adding Croatian translation of OGF:About.)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search
ForumsStandards and documentation → Standards and documentation/About/HR


OpenGeofiction (OGF) je suradnička platforma namijenjena stvaranju zamišljenih zemljovida. Dinamična smo skupina ljudi raznolikog podrijetla, kultura, zanimanja i uzrasta čija je zajednička razbibriga kartiranje, odnosno mapiranje (mapping). Zajednica smo kartografa koji koriste svoje znanje, iskustvo i maštu kako bi stvorili svijet koji je zamišljen, ali postavljen u sadašnjosti, s naglaskom na realizam. Naš svijet nije planet s fantastičnim ili znanstveno-fantastičnim elementima, kao što su orkovi, vilenjaci ili izvanzemaljci. Radije stvaramo električne centrale, autoceste ili stambene projekte, usporedno sa slikovitim starim gradićima, predivnim nacionalnim parkovima ili pak osamljenim plažama.

OpenGeofiction su osnovali Thilo Stapff (thilo) i Johannes Bouchain (joschi81) kao eksperiment utemeljen na softveru projekta OpenStreetMap®. Naše servere trenutno održava korisnik Luciano. Budući da naša web-stranica polazi od OpenStreetMap® (OSM) softvera, svi se programi i alati za uređivanje OSM-a primjenjuju i za kartiranje našega zamišljenoga svijeta. Shodno tome, OGF sadrži i javne podatke i datoteke koje možete slobodno koristiti u okvirima licence naše web-stranice. Za više pojedinosti, pročitajte stranicu o licenci i autorskim pravima.

Svi korisnici, korisnički podatci i usluge OGF-a podređeni su donesenim pravilima web-stranice, uvjetima korištenja i uvjetima sudjelovanja.

Slobodno smo udruženje hobista i usluge posluživanja su omogućili naši članovi.

Official OGF Documentation
About OpenGeofictionAdministrative TeamContactContributor TermsCopyrightsSite PoliciesTerms of Use