Welcome to the new OGF servers!
The map is open for editing! The wiki remains under construction during this phase of the migration, but the old wiki has been archived here.

Difference between revisions of "Forum:Standards and documentation/About/SR"

From OpenGeofiction
Jump to navigation Jump to search
 
(No difference)

Latest revision as of 08:14, 14 September 2021

ForumsStandards and documentation → Standards and documentation/About/SR

OpenGeofiction:О платформи

OpenGeofiction (OGF/ОГФ) је колаборативна платформа намењена за стварање фиктивних мапа. OpenGeofiction представља динамичну заједницу сачињену од хобиста разног порекла, култура, окупација и узраста. Ми смо заједница картографа/'мапера' који користимо наше знање, искуство и машту за стварање једног измишљеног света, постављеног у савремено доба са акцентом на реализам. Наш свет није планета са (научно-)фантастичним елементима, као што су оркови, вилењаци, ванземаљци, итд. Радије, могу се наћи електране, аутопутеви, стамбени пројекти постављени заједно са сликовитим старим градовима, прелепим националним парковима и усамљеним плажама.

OpenGeofiction је оригинално започет као експеримент од стране Тила Стапфа (Thilo Stapff) - thilo, и Јоханеса Боушеина (Johannes Bouchain) - joschi81, базираном на основу софтвера коришћеног код OpenStreetMap® пројекта. Сервери се тренутно одржавају од стране корисника Luciano. С обзиром на то да се наша платформа базира на оној од OpenStreetMap-e, сви уређивачи карте и остале алатке погодне за OpenStreetMap се могу користити за стварање овог фиктивног света. Сходно томе, OpenGeofiction садржи јавне податке које сте слободни да користите пратећи параметре лиценце које OpenGeofiction користи. За више детаља, погледајте страницу о лиценци и ауторским правима.

Сви корисници, кориснички подаци и сервиси OGF-а су субјекат платформских полиса, услова коришћења и услова сарадника.

Ми смо хобистичка платформа сачињена од људи у слободном удружењу. Хостовање је подржано од стране наших чланова.


Official OGF Documentation
About OpenGeofictionAdministrative TeamContactContributor TermsCopyrightsSite PoliciesTerms of Use