OGF:Despre OpenGeofiction

From OpenGeofiction Encyclopedia
Jump to: navigation, search
Limbi disponibile
Engleză (versiunea de bază)češtinaDeutschespañolFrançaisitalianoNederlandsPolski简体中文RomânăРусскийСрпски

OpenGeofiction: O platformă colaborativă de cartografie fictivă

OpenGeofiction (OGF) este bazată pe platforma colaborativă OpenStreetMap, ceea ce înseamnă că toate programele de editare și funcțiile care se utilizează pe OpenStreetMap se pot aplica și pe OGF. Această lume este contemporană cu cea reală, astfel că nu există elfi sau orci, însă mai degrabă centrale electrice, autostrăzi și clădiri. Aici se pot găsi și orașe vechi pitorești, parcuri naționale frumoase sau plaje părăsite.

Luciano Screenshot Free-to-Edit.png
Dacă dorești să participi la acest proiect:
 1. Creează un cont pe http://opengeofiction.net/user/new. După verificare prin mail, poți începe de-a cartografia.
 2. Începe a cartografia pe unul dintre teritoriile albastre pe harta de ansamblu (miniatură la dreapta). Aceste teritorii sunt deschise pentru oricine. Te rugăm să te uiți la mai multe orașe și sate deja existente înainte de a începe propriul.

Apoi îți sunt deschise următoarele posibilități:

 1. Alege propriul tău teritoriu dintre teritoriile disponibile (colorate în verde pe harta de ansamblu), contactând administratorul responsabil pentru regiunea care te interesează. Fiecare regiune are reguli diferite pentru posedarea de teritorii. Informații legate de procedura de solicitare a unui teritoriu propriu pot fi găsite la OGF:Admin_regions;
 2. Cere de-a cartografia pe un teritoriu colaborativ (colorat in violet pe harta de ansamblu) contactând pe cei responsabili de aceste teritorii;
 3. Ai dreptul de a alege liber între aceste două variante, dar poți și să îți urmezi munca pe teritoriile albastre. Când ceri un teritoriu, așteaptă confirmarea unui administrator OGF înainte de a începe de-a cartografia.

Câteva reguli esențiale

Fii realist
Fii inventiv
 • Nu importa din OSM. Nu copia de la alții. Acestea pot conduce la blocarea contului tău.
 • Nu cartografia după modele reale. Încearcă să eviți să utilizezi nume cunoscute, reale sau fictive.
 • Nu copia munca altora fără de a le cere voie înainte.
 • Toate imaginile utilizate pe wiki — fotografii, scheme, desene... — trebuie să fie libere de drept (CC), și trebuie să conțină un link către sursa lor. Defel, toate textele de pe wiki trebuie să fie originale (fără copy-paste).
Fii respectos
 • Nu edita pe alte teritorii și nu deplasa frontiere între teritorii fără permisiunea proprietarilor. Nu scrie pe wiki despre altele teritorii fără permisia proprietarilor.
 • Respectă regulile pentru frontiere maritime, crearea insulelor și rutelor de pe mare.
 • Nu extinde țara ta peste granițele stabilite pe harta de ansamblu. La granițe cu țări neocupate, păstrează linia de frontieră la cel mult 10 km de locația ei inițială.
 • Nu vandaliza. Nu adăuga conținut ofensiv sau rănitor.
Fii activ
 • După o perioadă mai lungă de inactivitate, putem identifica teritoriul tău că inactiv. Dacă nu îți faci apariția pe site timp de o săptămână după aceasta, teritoriul tău ar putea fi pus la dispoziție altor utilizatori.
Fii conștient de faptul că cei care nu se țin de aceste reguli pot fi excluși de administratori din comunitatea OGF.

Alte condiții de utilizare

 • Participând la proiectul OGF accepți ca munca ta să fie publicată sub licența CreativeCommons-Atribuire-NonComercial/-Financiar (CC-BY-NC-SA 3.0).
 • Noi nu avem responsabilitatea pentru pierderea de date. Backup-uri se crează automat și de pot descărca la http://opengeofiction.net/backup. Fă asta regular!
 • OGF este o experiență originală, deci nu știm cât va ține. Suntem asigurați că factorul principal de succes al acestui proiect este implicarea maximă a tuturor utilizatorilor, bunăvoia și calitatea cooperării. Să-ți păstrezi în gând că acest proiect este mai degrabă unul privat decât un servici public. Așadar echipa de administratori OGF are întotdeauna ultimul cuvânt (evident că sperăm să nu de ajungă vreodată la acest caz!).

Cum îmi fac cont?

Apasă aici


Dacă ai dat peste o problemă sau mai ai o întrebare, nu ezita să ne contactezi aici sau pe mail la adresa info@opengeofiction.net — Vizitează și pagina Întrebări frecvente pentru o listă de sfaturi și recomandări care noi le credem utile pentru debut.