OGF:Om OpenGeofiction

From OpenGeofiction Encyclopedia
Jump to: navigation, search
Available Languages
English (authoritative version)češtinadanskDeutschespañolFrançaisitaliano*NederlandsPolski简体中文*RomânăРусскийСрпски
* - translation needs update

OpenGeofiction: en fælles platform til realistiske fantasikort

OpenGeofiction (OGF) er udviklet udfra OpenStreetmaps softwareplatform, som betyder at alle kortredigeringsværktøjer og andre værktøjer som virker på penStreetmap også kan bruges til at kortlægge OpenGeofictions fantasiverden. Denne verden er sat til nutiden, så der er ikke alfer og trolde, men kraftværker, landeveje, motorveje og højhuse. Dog også billedeværdige gamle byer, flotte nationalparker og øde strande.

Luciano Screenshot Free-to-Edit.png
Har du lyst til at kortlægge verden?:
 1. Lav en konto via opengeofiction.net/user/new. Straks efter e-mailsbekræftelsen, kan du kortlægge.
 2. Begynd dog med at kortlægge i de blå lande i vores Oversigtskort (Billede i højre side). Disse lande er frie for alle at redigere i. Kig på lande og byer, søg evt. inspiration fra den virkelige verden
 3. Følg reglerne! De står herunder.

Flytning fra de "blå" (friredigerings) lande;

 1. Du kan søge om at eje et tilgængeligt område (vist i grøn i oversigtskortet) ved at følge områdeejerskabsproceduren.
 2. Du kan spørge om at være med på et fælles projekt (vist i lilla på oversigtskortet) ved at kontakte dets koordinator.
 3. Du er også fri at vælge begge af disse valg, og du kan selvfølgelig også fortsætte med at kortlægge i de "blå" områder. Når du søger om et personligt, privat territorium, skal du huske at det skal gå igennem administratorene, så vent på bekræftelsen før du redigerer.

Reglement

Vær realistisk
 • Vær realistisk. Ingen fantasi-, sci-fi- og jokelande, osv. Se OGF:Realisme.
Vær dig selv
 • Ingen kopier fra OpenStreetMap og intet indhold fra ophavsretlige kort (fx Google Maps) At gøre dette kan risikere at du bliver bandlyst.
 • Ingen større kopier fra rigtige kort. Prøv at undgå kendte bynavne, rigtige eller fantasi. Ingen verdensfirmaer eller organisationer.
 • Alle wikibilleder — billeder og/eller kunst — skal være frit-brug, og skal have en henvisning til det originelle materiale. Alt wiki-text skal være dit eget.
 • Ingen kopi af andres værker uden tilladelse.
Vær hensynsfuld og giv respekt
 • Ingen kortlægning i andres områder eller rykke de andres grænser uden deres tilladelse. Skriv ikke om andres lande i wikien uden deres tilladelese.
 • Respekt havene og oceanerne. Se evt. regler for havet, farvande, vande og skibsruter.
 • Gør ikke dit land større end på oversigtskortet. For grænser i ikke-eftersøgte områder, må¨du højst gøre din grænse 10 km større.
 • Ingen "sokkedukker". Kun én bruger per person.
 • Intet hærværk. Intet diskriminerende eller ondskabsfuldt indhold. Spørg admin før du etablerer en OGF-relateret forening udenfor OpenGeofiction selv.
 • Ingen "papirkejseriger" i wikien - undgå helst overwikiredigering.
Vær aktiv
 • Efter en længere periode af inaktivitiet, kan vi markere dit område som inaktivt. Derefter, hvis du ikke redigerer eller viser aktivitet, kan vi gøre området frit, og så kan vi lukke din konto.
Vær sød at følge reglerne, for ellers kan det betyde bandlysning fra OpenGeofiction.

Andre retningslinjer

 • Ved at være med i OpenGeofiction-fællesskabet er du enig i Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike Licensen (CC-BY-NC-SA 3.0). Du har selvfølgelig ret til at have andre rettigheder som er minimum CC-BY-NC-SA 3.0.
 • OpenGeofiction er et eksperiment, og vi ved ikke helt om det vil fungere i den lange bane. Vi tror på at nøglen til succes er at inkludere alle. Husk også at vi ser dette som et privat-sted, ikke et offentligt website. Det betyder at os admins har førsteret i alt. Vi håber vi aldrig for brug for den evne.

Hvordan logger man på?

Tryk here.


Hvis du finder et problem, så er der intet galt i at sende en besked til admin eller via e-mail til info@opengeofiction.net — du kan også se vores Spørgsmål og Svar side for en liste med spørgsmål og svar som (vi må habe) du kan bruge.