OpenGeofiction:About/SR

From OpenGeofiction
Jump to navigation Jump to search
Translation - Noun project 987.svg English (authoritative) • hrvatski • polski • српски

Translation provided by Bixelkoven on 14 September 2021. To help translate documentation into your language, please see the standards and documentation forum.

OpenGeofiction:О платформи

OpenGeofiction (OGF/ОГФ) је колаборативна платформа намењена за стварање фиктивних мапа. OpenGeofiction представља динамичну заједницу сачињену од хобиста разног порекла, култура, окупација и узраста. Ми смо заједница картографа/'мапера' који користимо наше знање, искуство и машту за стварање једног измишљеног света, постављеног у савремено доба са акцентом на реализам. Наш свет није планета са (научно-)фантастичним елементима, као што су оркови, вилењаци, ванземаљци, итд. Радије, могу се наћи електране, аутопутеви, стамбени пројекти постављени заједно са сликовитим старим градовима, прелепим националним парковима и усамљеним плажама.

OpenGeofiction је оригинално започет као експеримент од стране Тила Стапфа (Thilo Stapff) - thilo, и Јоханеса Боушеина (Johannes Bouchain) - joschi81, базираном на основу софтвера коришћеног код OpenStreetMap® пројекта. Сервери се тренутно одржавају од стране корисника Luciano. С обзиром на то да се наша платформа базира на оној од OpenStreetMap-e, сви уређивачи карте и остале алатке погодне за OpenStreetMap се могу користити за стварање овог фиктивног света. Сходно томе, OpenGeofiction садржи јавне податке које сте слободни да користите пратећи параметре лиценце које OpenGeofiction користи. За више детаља, погледајте страницу о лиценци и ауторским правима.

Сви корисници, кориснички подаци и сервиси OGF-а су субјекат платформских полиса, услова коришћења и услова сарадника.

Ми смо хобистичка платформа сачињена од људи у слободном удружењу. Хостовање је подржано од стране наших чланова.

Official OGF Documentation
About OpenGeofictionAdministrative TeamContactContributor TermsCopyrightsGetting startedSite PoliciesTerms of Use