OGF:Over OpenGeofiction

From OpenGeofiction Encyclopedia
Jump to: navigation, search
Available Languages
English (authoritative version)češtinaDeutschespañolFrançaisitalianoNederlandsPolski简体中文RomânăРусский

OpenGeofiction: een platform voor het maken van gezamenlijk gemaakte fictionele kaarten

OpenGeofiction (OGF) is gebaseerd op het OpenStreetMap-platform, wat inhoudt dat alle layout- en andere tools die voor OpenStreetMap geschikt zijn, ook op OpenGeoFiction toegepast kunnen worden. De fictieve wereld van OpenGeoFiction speelt zich af in de moderne tijd. Er zijn dus geen trollen en elven, maar wel energiecentrales, snelwegen en nieuwbouwwijken. Daarnaast zijn er pittoreske oude steden, prachtige nationale parken en eenzame stranden. Er is een aantal manieren om mee te doen:

Luciano Screenshot Free-to-Edit.png
Als je wilt helpen met het opbouwen van deze wereld:
 1. Maak een account op http://opengeofiction.net/user/new. Na het bevestigen van je e-mail kun je direct beginnen met het maken van kaarten.
 2. Begin met kaarten maken in de blauwe landen op onze overzichtskaart (zie afbeelding rechts). Deze landen zijn vrij bewerkbaar voor alle gebruikers. Kijk naar verschillende steden en dorpen en probeer zelf een te maken.
 3. Na 7 dagen wanneer je aanzienlijk veel bewerkingen hebt gemaakt in de blauwe gebieden, mag je:
 • Een eigen beschikbaar land aanvragen (getoond in het groen op de overzichtskaart) door contact op te nemen met admin; of
 • Een aanvraag doen om deel te nemen in een gemeenschappelijk land (getoond in het paars overzichtskaart) door contact op te nemen met de coördinator.
Je bent ook vrij om beide opties te kiezen, en natuurlijk mag je ook blijven bewerken in de blauwe gebieden. Wanneer je een eigen land aanvraagt, houdt er dan rekening mee dat zulke aanvragen de goedkeuring vereisen van de administrator. Wacht dus alsjeblieft met het maken van bewerkingen tot je een bevestiging krijgt!

Regels

Wees realistisch
 • Houd het realistisch. Geen fantasie, science-fiction, grappige namen, parodieën etc. Zie OGF:Verisimilitude.
Wees origineel
 • Niet importeren van OSM. Geen kaarten met auteursrecht kopiëren. Door dit wel te doen kun je worden geband.
 • Geen uitgebreide replica's van geografie uit de echte wereld. Probeer bekende plaatsnamen te vermijden, uit het echt of uit fictie. Geen bedrijven of organisaties uit de echte wereld.
 • Het is niet toegestaan het werk van anderen te kopiëren zonder hun expliciete toestemming.
 • Alle afbeeldingen — foto's en illustraties — moeten vrij te gebruiken zijn (zonder copyright), en moeten een link naar de bron en/of copyright-info bevatten. Alle wiki-teksten moeten zelfgeschreven zijn.
Wees respectvol
 • Niet bewerken in anderen hun landen of hun grenzen verplaatsen zonder toestemming van de eigenaar. Schrijf ook niet over landen van anderen zonder toestemming.
 • Respecteer de open zeeën door de regels voor maritieme grenzen, eilanden en vaarwegen te volgen.
 • Breidt je land niet verder uit dan zijn originele vorm, zoals te zien op de overzichtskaart. Voor grenzen van buurlanden zonder eigenaar or coördinator, pas de grenzen niet verder aan dan 10 km van de originele grens.
 • Geen sokpoppen. Slechts één account per gebruiker.
 • Geen vandalisme. Geen aanvallende, beledigende of aanstotelijke inhoud.
Wees actief
 • Na een lange periode van inactiviteit kan je land worden gemarkeerd als inactief. Wanneer er dan nog steeds geen activiteit is, of er geen contact is vanuit jou in de weken hierna, wordt je land gemarkeerd als beschikbaar voor andere gebruikers. Ook zal je account worden gesloten.
Wees je er alsjeblieft van bewust dat het overtreden van de regels zal leiden tot schorsing of beëindiging van je account.

Andere voorwaarden

 • Door deel te nemen aan OGF ga je ermee akkoord dat je bijdragen gepubliceerd worden onder de Creative Commons-Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen licentie (CC BY-NC-SA 3.0). Natuurlijk mag je ook een vrijere Creative Commons-licentie kiezen.
 • We zijn niet aansprakelijk voor databack-ups. Momentopnames van de dataset worden met regelmatige intervallen gemaakt en kunnen worden gedownload van http://opengeofiction.net/backup. Doe dit alsjeblieft regelmatig!
 • OGF is een experiment, en we weten niet of het gaat werken op lange termijn. We geloven dat de belangrijkste factor voor slagen van dit project de bereidwilligheid van alle deelnemers is, voor samenwerking wanneer dat nodig is. Bedenk je ook dat we deze site eerder zien als een privéwebsite dan een publieke dienst. Dit betekent dat wanneer nodig, wij (het administrator-team), het laatste woord hebben over alles op OGF. Maar we hopen dat we deze macht nooit hoeven te gebruiken.

Hoe meld ik me aan?

Klik hier.


Als je enige problemen ervaart of verdere vragen hebt, aarzel niet contact met ons op te nemen door een bericht te sturen naar het administrator-team of te mailen naar info@opengeofiction.net — zie ook onze pagina met veelgestelde vragen voor een lijst met (hopelijk) nuttige tips om je te helpen met beginnen.